Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

KépzésekeTwinning

Az eTwinning a világ legnagyobb oktatási közössége, amelyben több mint 185.000 iskola és mintegy félmillió pedagógus van jelen szerte Európából, illetve az eTwinning plus révén távolabbi országokból is. Iskolánk tíz éve tagja az eTwinningnek, azóta 14 projektben vettünk részt. Az elmúlt tanévben végzett munkánk eredményeként eTwinning partnerintézmény táblát kapott iskolánk.eTwinning Iskola 2019-2020 kitüntetés iskolánknak


Örömünkre szolgál, hogy egy két szakaszból álló pályázati eljárást követően iskolánk elnyerte az eTwinning Iskola címet. Ezzel a díjjal jelenleg Magyarországon 8 intézmény, köztük öt középiskola rendelkezik, a Porpáczy Szakképző Iskola az egyetlen dunántúli intézmény.

A kitüntetés az elmúlt évek eTwinning tevékenységeinek és annak elismerése, hogy iskolánk úttörő munkát végez és kiemelkedő teljesítményeket ér el az alábbi területeken:

  • Digitális gyakorlat
  • e-biztonság (eSafety) gyakorlat
  • Innovatív és kreatív megközelítési módok a pedagógiára vonatkozóan
  • Az iskolai munkatársak folyamatos szakmai fejlődésének előmozdítása
  • Az együttműködő tanulási tevékenységek népszerűsítése az iskolai munkatársak és a diákok körében

Az eTwinning Iskola cím nemcsak az egyes tanárok személyre szóló sikereinek elismerését jelenti, hanem az iskolában tevékenykedő egész eTwinning csapat által elért eredményekét is.

A címet elnyert iskolák teljes listája itt.
(Forrás: etwinning.net)

eTwinning projektek és események a 2018/19-es tanévben

eTwinning projektek és események a 2017/18-as tanévben

Korábbi évek eTwinning projektjei és eseményei iskolánkban

SzabályzatokeTwinning projektek és események a 2018/19-es tanévben

Legújabb eTwinning projektünk:

ArchitekTouren

Legújabb eTwinning projektünk: ArchitekTouren Projektünk alapkérdése: Milyen hasonlóságok és különbségek jellemzik építészetünket a különböző korszakokban? A projektpartnerekkel közösen megvizsgáljuk, hogy hogyan jelennek meg az egyes építészeti stílusok, illetve milyen épületek jöttek létre egy-egy időszakban a különböző országokban. A német nyelven, 2019. januártól áprilisig zajló eTwinning projektben iskolánk tanulóin kívül görög, horvát, lengyel és kolumbiai tanulócsoportok vesznek részt. A projekt célja, hogy a tanulók hazai és nemzetközi példákat ismerjenek meg a különböző építészeti stílusokra, felfedezzék az épületek hasonlóságait és megtanulják felismerni az egyes stílusokra jellemző elemeket. További cél az interkulturális kompetencia, a digitális és nyelvi készségek fejlesztése is. A tanulók Mystery Skype formájában, videokonferencián ismerkednek meg egymással. A projekt során felfrissítik ismereteiket az építészeti stílusokról, közösen szókincset gyűjtenek a témához, további hazai példákat az adott korszakot vagy időszakot jellemző épületekre. Tanulmányozzák a partnerországok történelmi épületeit, a Google Maps és Tourcreator programok segítségével közös virtuális túrákat hoznak létre, amelyek VR szemüveggel (Google Cardboard) is kipróbálhatók.


A projekt tervezett eredményei:


eBook az építészeti stílusok hazai és nemzetközi példáival és a kapcsolódó német szókinccsel


Virtuális túrák


Az ArchitekTouren projekt eTwinning TestvértereKalocsa Ibolya
Felkészítő tanár, projektvezetőFenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2022 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás