Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Képzések


Iskola neve: Soproni Szakképzési Centrum Porpáczy Aladár Szakképző Iskolája, Kollégiuma és ÁMK-ja
OM azonosító: 203051
Igazgató neve: Wellner Andrea
Megye: Győr-Moson-Sopron
Cím: 9431 Fertőd, Madách sétány 2/D
Tel: 99/537-162
E-mail: porpaczy@porpaczy.hu
Internet: www.porpaczy.hu
Pályaválasztási felelős neve: Lévay-Gál Katalin
Fogadóórája: kedd 8.00-8.50
Tagozatkódok: 0501.  Nyelvi előkészítő évfolyam
          Magyar-Osztrák Pénzügyi-számviteli ügyintéző
0502.  Turisztikai technikus
Felvételi a tanulmányi eredmények alapján

Induló képzéseink:

Nyelvi előkészítő évfolyam
Magyar-Osztrák Pénzügyi-számviteli ügyintéző

Képzés kódja: 0501
Képzési idő: 5 év + 1 év nyelvi előkészítő
Indítandó osztályok száma: 1
A felvételi eljárás során az azonos teljesítményt elérő tanulók közül a rangsor elkészítésénél előnyben részesítjük a halmozottan hátrányos helyzetű tanulót, ezt követően azt a jelentkezőt, akinek a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye az iskola székhelyének, telephelyének településén található, illetve akinek sajátos helyzete azt indokolja.

Kooperációs tanterv alapján a közismereti tantárgyakat magyarul, a szakmai tantárgyakat (gazdasági informatika, üzemgazdaságtan, számvitel, marketing, projektmanagement) vala-mint a német és az angol nyelvet pedig németül tanulják diákjaink. A szakmai gyakorlat részben Fertődön, részben Ausztriában folyik az osztrák diákokkal közösen, ezért osztrák diákigazolványra is jogosultak tanulóink. A 13. évfolyam végén diákjaink magyar és osztrák érettségi-képesítő vizsgát tesznek. Az osztrák érettségi bizonyítvány ausztriai továbbtanulás-ra, illetve ausztriai ösztöndíjra jogosíthat és egyben felsőfokú német nyelvvizsgával egyenér-tékű. Nyelvi előkészítő: A német és angol nyelv intenzív elsajátítására ad lehetőséget.

Felvétel: A tanulmányi eredmények alapján.
Turisztikai technikus

Képzés kódja: 0502
Képzési idő: 5 év
Indítandó osztályok száma: 1

Intézményünk a térség munkaerő piaci igényeire reagálva az Esterházy kastély, a szakkép-zésbe bevont cégek, vállalkozások és a Fertőszéplaki Tájházak adottságait kihasználva kor-szerű, széles gazdasági és marketing ismeretekkel, német, angol magas szintű nyelvismerettel rendelkező szakemberek képzését vállalja fel. A képzés sokrétűségének köszönhetően a tu-risztikai szervező szakember közre tud működni a felsővezetői döntést igénylő üzleti-, gazdál-kodási-, pénzügyi-, és marketingtervek kidolgozásában. A tanítási időben szervezett szakmai kirándulások, az összefüggő nyári szakmai gyakorlatok és a duális képzés segítségével tanu-lóink a mindennapi életből vett tudás és tapasztalat birtokában lépnek ki a munkaerőpiacra.

Felvétel: tanulmányi eredmények alapján

Választható szakmairányok:
Turisztikai szervező
Idegenvezető

A Fertőszéplaki Tájházak működtetésével jelentős szerepet vállalunk a közművelődésben, a világörökségi értékek megőrzésében és megismertetésében. Gyökereink közösek, az iskola és a tájházak is a volt Esterházy birtokon helyezkednek el. Az átalakult közoktatási elvárásoknak megfelelően letisztított, magas szintű oktatást folytatunk.
Az ágazati képzések során a tanulók megismerkednek a gazdasági, turisztikai alapismeretekkel, emelt szintű nyelvi képzésben részesülnek, megtanulják a gyógynövények termesztését és felhasználását, megismerik a Fertő-táj sokszínűségét, valamint vállalkozási és informatikai ismereteket szereznek. A Fertőszéplaki Tájházak a diák idegenvezetőink számára gyakorlóhelyül szolgálnak. Az állandó kiállítások mellett időszaki kiállítások és változatos múzeumi foglalkozások várják a látogatókat, diákcsoportokat. Jeles napi rendezvényeink hozzájárulnak a hagyományok ápolásához, az értékek megőrzéséhez és átadásához. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően korszerű technikával felszerelt múzeumi foglalkoztatókat alakítottunk ki. Egyedülálló világörökségi képzésünk segíti a világörökségi értékek megőrzését intézményünkben és az egész Fertő-tájon.
Kollégiumunk jó feltételeket biztosít a tanuláshoz, művelődéshez és kikapcsolódáshoz (infraszauna). Számítástechnika központunk lehetőséget is biztosít a diákok délutáni felkészülésére.

Az új intézmény fejlesztésével olyan szakképző központot hoztunk létre, mely a színvonalas oktatás mellett a gyakorlati képzésnek is helyet ad.


Iskolánk a nyílt napját 2019. november 13-án  8:00 -13:00  óráig tartja
    Helye: Fertőd
    Bemutatóórákat, pavilonos bemutatkozásokat tartunk
    Lehetőséget biztosítunk a Kollégium megtekintésére is.


Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2020 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás