Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Képzések


Eseménylista » HATÁRTALANUL! program

HATÁRTALANUL! program

2012. 03. 30. | 2011-2012 tanév eseménye | írta: Török László

 A Győr-Moson-Sopron Megyei Általános Művelődési Központ a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. BGA-11-HA-02  Együttműködések magyar szakképző iskolák között  című pályázati felhívására benyújtott  Együtt a múlt nyomában a közös jövőért című pályázatával 2.399.550.-Ft támogatást nyert el.


Az együttműködésben a Győr-Moson-Sopron Megyei Általános Művelődési Központ Tagintézménye, a fertődi  Porpáczy Aladár Középiskola és a határon túli romániai partner, a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola  vesz részt. Az első utazás Székelyföldre 2012. március 14-22. között valósult meg.


A Porpáczy Középiskola 26 diákja és 3 kísérő pedagógus  utazott Székelyudvarhelyre, ahol a partneriskola 26 diákjával és 3 pedagógusával együtt megtervezték a Csermajorban a székelyudvarhelyi dákok júniusra tervezett viszontlátogatásakor felállítandó székelykapu mintázatát.  Diákjaink megismerkedtek Erdély történelmi helyeivel, építészeti és természeti kincseivel. Székelyudvarhely temetőjében elhanyagolt magyar síremlékeket kutattak fel, s azokat méltó módon helyreállították. Ez az együttműködés segíti a határon belül élő és az elszakított részek közötti kapcsolatok erősítését.


  Az együttműködésre a HATÁRTALANUL! program keretében kerül sor.


Az eredeti dokumentum megtalálható a főoldalon a "Dokumentumok" menüpont alatt.
  Kapcsolódó fotóalbumok

2012. 03. 30. HATÁRTALANUL! program HATÁRTALANUL! program 151 db fotó


Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2021 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás