Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

Képzések


Eseménylista » Füzi Róbert eredményei

Füzi Róbert eredményei

2016. 06. 17. | 2015-2016 tanév eseménye | írta: Török László

Füzi Róbert, iskolánk 10. MO osztályos tanulója klub csapatában, a saját kor-osztályában, a Soproni Sportiskola csapatában 29-szer lépett pályára. A bajnok-ságban az országos döntőben Budapesten, a hetedik helyet szerezték meg.
A felnőtt korosztályban az NBI/B-ben 30-szor játszott és a bajnokság 17. helyén végeztek.
2016. március 16-án az iskolai csapattal a Csornán rendezett Hanság-kupát zsi-nórban harmadszor is megnyerte a Porpáczy, Robi segítségével, ezzel a vándor-serleg végérvényesen az iskolánké lett.
Két évig volt tagja az U16-os válogatottnak, a tavalyi évben a Szófiában meg-rendezett Európa-bajnokságon 24 csapat közül a 13. helyet sikerült megszerez-niük.
2015 szeptembere óta az U18-as magyar válogatott tagja Robi, eddig 5 össze-tartásuk volt.
Kétszer játszottak a lengyel válogatott ellen, mind a kétszer győztek.
Kétszer léptek pályára a szlovák válogatott ellen, itt is két győzelmet arattak.
A nyáron 6 hetes edzőtábor után utaznak az Európa-bajnokságra, amit idén Macedóniában, Szkopjéban rendeznek meg július 27 és augusztus 8 között.
Eddig 37 alkalommal lépett pályára a magyar válogatott színeiben.
A 3x3 U18-as válogatott tagja 2015 szeptembere óta, eddig 8 összetartásuk volt. (A 3x3 a kosárlabda félpályás, 3-3 elleni változata, ami a Streetball nevű sportágból származik. 2020-tól olimpiai sportág lesz.) Szezon közben kétszer vettek részt egyetemi és főiskolai bajnokságban Budapesten, ahol egyszer meg-szerezték a győzelmet, egyszer pedig a második helyen végeztek.
A 2016-os világbajnokság előtt két nemzetközi tornán is részt vettek. Először Pozsonyban nyertek 8 csapat közül. Következő állomás Csehország, Brno volt, ahol szintén sikerült győzelmet aratniuk.
A 3x3-as U18-as világbajnokságot idén Kazahsztánban rendezték, ahol a 20 csapat közül, szerencsétlen sorsolást követően, a világbajnok Új-Zéland ellen vereséget szenvedve kiestek a csoportkörből, így nem jutottak a legjobb 8 közé. A világbajnokságon egyéni versenyszámként megrendezett tripladobó versenyre nevezett a csapat, ahol Robi sikeresen kvalifikálta magát a legjobb négy közé. A döntőben harmadik helyet sikerült megszereznie a lengyel és az új-zélandi válogatott játékosok mögött, ezzel a bronzérem került a nyakába.
Iskolánk minden tanára és diákja nevében gratulálok Robi sikereihez!
Belényessy Viktória osztályfőnök
Fotók itt!


Fenntartók

Partnerek

Elérhetőségek

Soproni SZC Porpáczy Aladár Technikum és Kollégium

  • Cím: 9431 Fertőd Madách sétány 2/D
  • Tel./Fax: 99/537-162
  • E-mail:  
  • Hol talál meg:

hol talál meg bennünket Feki Webstudio @ 2005-2021 - honlap, weblap, keresőoptimalizálás